به گزارش گروه اجتماعی مشرق، دکتر شاپور کریمی با تایید این موضوع که در ایام امتحانات دانش آموزان و دانشجویان مصرف داروی "ریتالین" به عنوان یک دوپینگ ذهنی افزایش مییابد، اظهار کرد: این دارو برای کودکان کم تمرکز و بیش فعال تجویز میشود و میزان فعالیت این کودکان را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: مصرف این دارو برای افراد عادی تاثیر عکس دارد، فعالیت جسمی فرد را افزایش میدهد و باعث افزایش تحرک و کاهش خواب میشود.
به گفته این پزشک متخصص، افزایش انرژی نیز از دیگر پیامدهای مصرف ریتالین در افراد سالم است و احساس خوشایندی را در شخص ایجاد می کند.
کریمی در خصوص پیامدهای جسمانی مصرف "ریتالین" نیز خاطرنشان کرد: این دارو ضربان قلب و فشار خون را بالا می برد و در افرادی که بیماری زمینهای دارند، میتواند سکته مغزی و قلبی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه "ریتالین" اعتیاد جسمی ندارد، یادآوری کرد: اگرچه این دارو تا حدود 10 درصد میتواند توان ذهنی را بالا ببرد، اما این تاثیر نسبت به عوارض آن قابل صرف نظر کردن است.
این روانپزشک ماده "شیشه" را نیز از خانواده "ریتالین" دانست که موجب کاهش خواب و افزایش هوشیاری و انرژی می شود.
کریمی معتقد است: آن چیزی که در این بین مهم است اینکه فرد احساس و باور ناتوانی دارد و فکر میکند بدون یک روش کمکی نمیتواند در ارزیابی موفق شود.
وی آگاهی دادن به جوانان و دانشجویان را از مهمترین راهکارهای پیشگیری از مصرف خودسرانه "ریتالین" خواند و افزود: نباید دسترسی به داروهای اینچنینی آسان باشد.
کریمی یادآوری کرد: متاسفانه دیده شده دانشجویان رشتههای پزشکی که خود با این داروها آشنایی دارند، هم به مصرف این دارو روی میآورند.
به گفته این روانپزشک، "ریتالین" تنها باید با نسخه روانپزشک استفاده شود و ارائه آن بدون نسخه ممنوع است.
این پزشک متخصص سیستم نادرست آموزشی را نیز از دیگر دلایل رو آوردن جوانان به مصرف دارو برای شب امتحان خواند و تصریح کرد: نباید درسی که طی یک سال به فرد آموزش داده میشود، در یک ساعت مورد ارزیابی قرار گیرد.